Studiebonus voor scholing: budget op

18 oktober 2019


Blijven ontwikkelen is belangrijk. Daarom geven de vakbonden medewerkers in de drogisterijbranche een financiële bonus van 60 euro om een scholing te volgen.

Het is goed dat ook de vakbonden oog hebben voor de individuele ontwikkeling van de medewerkers in de drogisterijbranche. Het is belangrijk dat werkgevers de medewerkers informeren over de bonus en medewerkers stimuleren om gebruik te maken van de mogelijkheden om scholing te volgen. Op de site van de vakbonden, zorgdatjebijleert.nl, kan iedereen haar of zijn certificaat of factuur van een (willekeurige) opleiding uploaden om voor de bonus in aanmerking te komen. Daarbij maakt het niet uit of je bij de vakbond bent aangesloten. De vakbonden bezoeken nu drogisterijen om dit initiatief te promoten.

Let op:

  • De site zorgdatjebijleert.nl kan voor verwarring zorgen: de naam lijkt immers op Zorg dat je bijblijft, het nascholingsplatform van de branche, maar staat hier helemaal los van. De opleidingen op de site van de vakbonden geven géén vrijstelling  voor de nascholing van de branche.
  • Niet alle opleidingen of examens die genoemd staan op de site zorgdatjebijleert.nl, zijn erkend voor het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg.
  • Het beschikbare budget is jammer genoeg op!

Neem bij vragen contact op met het CBD.