Mogelijke samenwerking DA & D.I.O.

30 december 2015

Hoofdkantoor FACO van de D.I.O.-drogisterijformule voert op dit moment gesprekken met Nederlandse Drogisterij Service B.V. Nederlandse Drogisterij Service B.V. is de nieuwe eigenaar van de DA–formule. Tijdens deze gesprekken wordt een mogelijk samenwerking van de tweede drogisterij formules besproken. Een eventuele samenwerking zou resulteren in een krachtige partij in de zelfstandige drogisterijmarkt in Nederland.

‘Door deze ontwikkeling zien FACO D.I.O., Nederlandse Drogisterij Service B.V. (DA) en Holland Pharma gezamenlijk kansen om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist. Samen hebben we een potentieel van zeker vijfhonderd formuledeelnemers en groothandelsklanten en dat maakt onze positie sterk. Reden genoeg om de mogelijkheden voor een nauwe samenwerking te verkennen’, zegt Henk Castelijns, directeur a.i. van de Nederlandse Drogisterij Service B.V.

Jos Jongstra, algemeen directeur van FACO: ‘Een langgekoesterde wens om krachten te bundelen in de markt van de zelfstandige drogisterij zou hiermee in vervulling gaan’.