Maatregelen versoepeld: nieuw protocol veiligheid

22 juni 2021

De coronamaatregelen worden op 26 juni versoepeld. Veiligheid van medewerkers en klant blijft wel belangrijk. Daarom heeft drogistenorganisatie CBD een nieuw protocol bescherming en veiligheid medewerkers en klanten in drogisterijbranche gemaakt. Je leest in het protocol alle maatregelen die vanaf 26 juni gelden voor winkels, medewerkers en klanten.

De afspraken zijn vastgesteld door het bestuur van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) waarin alle relevante bedrijven uit de drogisterijbranche vertegenwoordigd zijn. Het bovenstaande, nieuwe protocol komt in de plaats van het nu geldende protocol van 16 juni 2020, die hiermee komt te vervallen. Waarschijnlijk komt de overheid half augustus met nieuwe maatregelen. 

Dankzij de versoepeling komt de richtlijn betreffende het verplicht gebruik van mondkapjes zowel voor klanten als medewerkers te vervallen. Wel geldt nog steeds de anderhalve meter afstand en een maximaal aantal klanten per winkel. 

Naast het bovenstaande protocol “Bescherming en veiligheid medewerkers en klanten drogisterijbranche” zijn de volgende corona-gerelateerde protocollen van toepassing: