Drogisterijketen DA wordt overgenomen door Holland Pharma

30 december 2015

Drogisterijketen DA is failliet, maar maakt direct een doorstart. Op 29 december sprak de rechtbank het faillissement uit van DA Retailgroep B.V. Dezelfde avond werd bekend gemaakt dat vanuit de Nederlandse Drogisterij Service B.V., onderdeel van groothandelbedrijf Holland Pharma, de bedrijfsactiviteiten van DA worden voortgezet. Alle DA-winkels kunnen hierdoor open blijven.

Hoewel het merk DA blijft bestaan, gaat de overname wel gepaard met banenverlies. De Nederlandse Drogisterij Service heeft aangegeven nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar te maken in de nieuwe organisatie, maar hoeveel banen er behouden kunnen blijven is nog onduidelijk.

Naast eigen medewerkers heeft DA ook circa 260 franchise-ondernemers. Doordat zij zelfstandig zijn worden zij niet direct geraakt door de grote veranderingen binnen DA. Het is nog niet duidelijk welke gevolgen de doorstart heeft voor de franchisers. Zij zijn voor de levering van goederen deels afhankelijk van het hoofdkantoor, dat failliet is verklaard.

Update: Hoofdkantoor Faco van de D.I.O.-drogisterijformule voert op dit moment gesprekken met de Nederlandse Drogisterij Service om te onderzoeken of een samenwerking mogelijk is. Een samenvoeging van de bedrijven zou kunnen resulteren in een grote partij in de zelfstandige drogisterijenmarkt in Nederland.